2013. év III. szám 2013. március 26.
Fábiánházai Hírmondó
Szerkesztette: Fábiánháza Község Önkormányzata
Társszerkesztő: Papp László nyugdíjas pedagógus


- Az állam önkormányzati konszolidáció keretén belül 20.400.000 Ft ÖNHIKI támogatásban részesítette településünket december utolsó hetében.
- Fábiánháza Község Önkormányzatának képviselő-testülete a 2013. évi tárgyév költségvetésének bevételét és kiadását 234.456.000 Ft-ban fogadta el.
- Március 1-vel közös önkormányzati hivatalt hoztunk létre Vállaj Községgel, melynek székhelye és gesztora Fábiánháza Község. A településünkön megmaradt a helyi ügyintézés a lakosság számára.
- A Magyar Kultúra Napja alkalmából Szatmárcsekén a Kölcsey síremléknél, településünk nevében koszorút helyeztünk el.
- A falugazdász, agrárkamarai tanácsadó részvételével tájékoztattuk a lakosságot a támogatási rendszer, földhasználati jog bejegyzésével kapcsolatos aktuális kérdésekről.
- Honosítási keretek között 26 fő tette le az állampolgársági esküt.
- A megtermelt olajtök magtermését 619.450 Ft értékben értékesítettük .
- Beindult a közmunka program, melynek kertében 55 fő mezőgazdasági és 25 fő belvizes közfoglalkoztatására nyertünk közel 100 millió Ft vissza nem térítendő költséggel.
- Kiváltottuk a hivatal és az óvoda épületében a gázfűtést egy 50 és 100 KW-os faaprítékos kazánnal, melyhez két tároló helyiséget építettünk. Ezzel éves szinten 3-4 millió Ft megtakarítás keletkezik.
- Szociális tűzifa támogatás keretében 196 család jutott kb. 0,5m3 tűzifához
- Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Kft. tájékoztatja a lakosságot, hogy 2013. április 8-tól a kommunális hulladékgyűjtés hétfői napokon fog történni.
- Fábiánháza Község körzeti megbízottja Némedi Szabolcs rendőr törzszászlós tájékoztatja a lakosságot, hogy minden hónap páratlan hetén szerdai napokon lakossági fogadó órát tart a hivatal épületében8:00-10:00 óra között.
- A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület szervezésében 46-an vettek részt a Partiumi Szatmári kiránduláson. Megtekintettük Érdmindszenten az Ady szülőházát, Kaplonyban a Károlyi-sírkamrát, Nagykárolyban a kastély épületét. A nap zárásaként Börvelyben istentisztelet és vacsora várta a kirándulókat.
- Felhívom a tisztelt lakosság figyelmét, hogy április 1-től megkezdődik a Mátészalka-Vállaj összekötő út felújítása. Ennek keretében Fábiánházán új közúti híd, 10 buszváró, 150 m csapadék elvezető folyóka készül el és kicserélik az ecsedi elágazás útátereszét 600-as átfolyással. Előre is kérem megértő türelmüket.


1 | 2 | 3