Közös Helyi Választási Iroda
V e z e t ő j é t ő l
Tel.,fax: 44/545-050 , 44/545-051
email: hivatal@fabianhaza.hu
HIRDETMÉNY
Az egyéni listás jelölt valamint polgármester jelölt állításához szükséges ajánlások számáról a 2014. évi önkormányzati választáson
A helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 2010. évi L. tv. (továbbiakban: Övjt) 4. § szerint a 10 000 vagy ennél kevesebb lakosú település - egyéni listás választási rendszerben - egy választókerületet alkot.

Az Övjt. 9. § (1) bekezdése szerint egyéni listás képviselőjelölt az, akit az adott választókerület választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánlott.

Az Övjt. 9. § (3) bekezdés a) pontja szerint polgármesterjelölt az, akit a 10 000 vagy annál kevesebb lakosú település választópolgárainak legalább 3%-a jelöltnek ajánlott.

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 307/E § az alábbiak szerint rendelkezik:

"307/E § (1) Az egyéni listás és az egyéni választókerületi jelölt, valamint a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője, a főpolgármester-jelölt, valamint a megyei lista állításához szükséges ajánlások számát a területi választási iroda vezetője állapítja meg szavazást megelőző ötvennyolcadik napot követő munkanapon.
(2) A szükséges ajánlások számának megállapításakor a választópolgárok számát a központi névjegyzéknek a szavazást megelőző ötvennyolcadik napi adatai alapján kell megállapítani.
(3) A szükséges ajánlások számát egész számra felfelé kerekítve kell megállapítani."

Fábiánháza Község választópolgárainak száma a központi névjegyzék adatai alapján 2014. augusztus 15-én 1438 fő.

Fentiek alapján

az egyéni listás képviselő jelöléshez 15 érvényes ajánlás,

a polgármester jelöléshez 44 érvényes ajánlás


szükséges.

Fábiánháza, 2014. augusztus 18.

Közös Helyi Választási Iroda
/:Tóth Miklós:/
jegyző
Helyi Választási Iroda vezetője