Sajtóközlemény

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Fábiánháza községben” címmel kezdi új projektje megvalósítását Fábiánháza Község Önkormányzata

2019. április 16.

Fábiánháza Község Önkormányzata a TOP-3.2.1-16-SB1-2018-00006 kódszámú, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Fábiánháza községben” című projektjének megvalósítására az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból 160,19 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt az európai unió támogatásával valósul meg.

 

Fábiánháza Község Önkormányzata támogatási kérelmét nyújtott be a TOP-3.2.1-16 kódszámmal ellátott, „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra. 2018. december 18-án támogatásra alkalmasnak minősítették a pályázót. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Fábiánháza a jelenlegi gazdasági helyzetben igyekszik havi kiadásait a lehető legkisebbre csökkenteni. Az intézmények fenntartása jelentős terhet ró a költségvetésre, kiváltképp a téli időszakban. Az önkormányzati törvény értelmében több kötelező feladatot ellátó szervezet intézményeinek korszerűsítésére kerül sor a pályázatban, annak érdekében, hogy ezzel a költséghatékonyság mellett a megújuló energiafelhasználást is erősítse. A projekt során a Kossuth Lajos u. 47. szám alatt található Általános Iskola és a Kossuth u. 25/A. szám alatt található Polgármesteri hivatal épülete kerül korszerűsítésre.

A projekt fő célja az eu-s és a hazai energiapolitikával, a lehetőségekhez mérten a környezeti szempontokat érvényesítse a gazdasági fejlődésben.

A projekt 2020. december 31. napján kerülhet lezárásra.

További információ kérhető:

Gyarmati Endre polgármester

Elérhetőség

e-mail: penzugyfhaza@freemail.hu

telefon: 06 70/332-33-47

Skip to content